Részvételi csúcs a keszthelyi futófesztiválon

Rekordrészvétel mellett rendezték a pünkösdi hétvégén a 12. Intersport Keszthelyi Kilométerek (KKM) elnevezésű futófesztivált. A két nap alatt több mint 2500-an húztak futócipőt. A leghosszabb versenyt, a maratont Németh Gábor és Szekeres Anna nyerte.

A Zalai Hírlap-gyermekversenyek 24 futamában 800-an, a 2,5 – 42,2 km-es távok valamelyikén összesen 1703-an álltak rajthoz. Legnépszerűbb a félmaraton volt 524 fővel, a maratont 124-en futották le, a maratonváltók száma 172 volt; a versenyt handbike-osok is teljesítették.

A maratont Németh Gábor (02:40:39) és Szekeres Anna (03:23:36) nyerte, Szunyogh Péter és Balázs Mariann lett a második, harmadik helyen pedig Kun Máté és Kőhidi Csilla végzett. Félmaratonon Horváth György (01:09:30) és Szabó Tünde (01:18:45) lett a győztes.

Az Ötpróba-eseményként is naptárba kerülő futófesztivál jótékonysági célokat is megvalósított, a KKMHELP program keretében gyűjtést szerveztek a Keszthelyi Kórház Sürgősségi Osztályának mobil lélegeztetőgép beszerzésére.

 

„Kiváló időjárás fogadta a Balaton nyugati partján a futókat. Büszke vagyok arra, hogy ilyen nagy számban választották kikapcsolódásként a keszthelyi futóversenyt, ami a gyermekek és a felnőttek számára is egyre népszerűbb. Sikeres kiegészítő-programot jelentettek a KKMGASZTRO vendéglátós kitelepülések mellett a koncertek is. Szép gesztust jelentett, hogy Iváncsics Zsolt, a magyar Forrest Gump úgy futotta le a félmaratont, hogy végig tolt egy mozgássérült kisfiút, Tóth Kornélt, majd együtt értek a célba” – ismertette Bedő Beáta főszervező.

 

A 12. Intersport Keszthelyi Kilométerek futóverseny eredményei: www.keszthelyikilometerek.hu

The post Részvételi csúcs a keszthelyi futófesztiválon appeared first on xlsport.hu.

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .