Világjátékok 2022 – Két arany, egy ezüst és egy bronz a 4. napon

Kajakos és életmentő arany a birminghami Világjátékok 4. versenynapján! A magyar csapat mindezek mellett egy ezüstöt és egy bronzot is begyűjtött a nem olimpiai sportágak multisport versenyén. Előbbit az uszodában, utóbbit pedig a kajakpályán szerezték.

Kiszli Vanda a maratoni kajakosoknál megnyerte a rövidtávot, Csikós Zsóka pedig bronzérmes lett az egyesült államokbeli Világjátékokon. Az ezüstérmet a spanyol Eva Barrios szerezte meg. A férfiaknál Noé Bálint 5. lett.

„Hihetetlen ez az egész! Felfoghatatlan, hogy győzni tudtam. Korábban az esélylatolgatások során mindig úgy fogalmaztam, hogy végzem a dolgom, és mindent bele adok majd a játékokon. Persze titkon mindig az volt az álmom, hogy a leggyorsabb leszek a 3,4 kilométeres távon. És sikerült!” – nyilatkozta Kiszli Vanda.

Az uszodában a vízi- és életmentők ezúttal egy aranyat és egy ezüstöt szereztek. A 4×50 méteres vegyesváltóban a férfiak mindenkit megelőzve 1:26.53 perces Világjátékok-rekorddal győztek. A női staféta a németek mögött, az olaszokat megelőzve második lett.  

A Világjátékok-győztes férfi váltóban Szabó Szebasztián, Gyárfás Bence, Takács Krisztián, Balog Gábor és Giczi Mátyás, az ezüstérmes női stafétában pedig Senánszky Petra, Gyurinovics Fanni, Jakabos Zsuzsanna, Ugrai Panna és Verrasztó Evelyn kapott helyet.

Balog Gábor az eredményhirdetés után elmondta: a váltó gerince régóta együtt van, Szabó Szebasztián pedig új lendületet hozott a csapatba. „Bízom benne, hogy az életmentés egy picit jobban előtérbe kerül. A Világjátékok nagyszerű lehetőség volt arra, hogy a magyar vízi- és életmentés letegye névjegyét” – mondta a kétszeres Világjátékok-győztes.

Jakabos Zsuzsanna sikeres Világjátékokat zárt Birminghamben. „Örülök, hogy itt lehettem. Egy arannyal, egy ezüsttel és a női 200 méteres akadályúszásban elért egyéni csúccsal zártam. Nagyon jó csapat jött össze, annak meg külön örülök, hogy eredményeinkkel talán egy picit jobban ráirányítottuk a figyelmet erre a sportágra” -fogalmazott Jakabos.

 A 4×25 méteres manikin babaváltóban a nők hatodikként, a férfiak hetedikként végeztek. A görkorcsolyásoknál Gardi Dominika a 15 ezer méteres eliminációs versenyen a 11. helyen végzett úgy, hogy elesett, miután az előtte bukó olasz görkorcsolyázót nem tudta kikerülni. A vasárnap befejeződött drónverseny végleges és hivatalos eredményét hétfőn adták ki, amely szerint Rontó Roland a 13. fejezte be a viadalt.

Eddig 48 nemzet versenyzői szereztek érmet a Világjátékokon. Az éremtáblázatot a németek vezetik, Magyarország 8 arannyal, 5 ezüsttel és 5 bronzzal az előkelő 5. helyen áll a rangsorban.

Fotók: Freschli József

(Világjátékok Magyar Sajtócsapat)

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .