Vizes vb – Verrasztó Dávid ezüstérmes 400 méter vegyesen

Verrasztó Dávid ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen a kazanyi vizes világbajnokság úszóversenyeinek vasárnapi zárónapján.

Kazany, 2015. augusztus 9. Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszás döntõjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 9-én. A szám 26 éves Európa-bajnok magyar versenyzõje egyéni csúccsal ezüstérmet nyert. MTI Fotó: Kovács Anikó

Kazany, 2015. augusztus 9.
Verrasztó Dávid a 400 méteres vegyesúszás döntõjében a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 9-én. A szám 26 éves Európa-bajnok magyar versenyzõje egyéni csúccsal ezüstérmet nyert.
MTI Fotó: Kovács Anikó

A szám 26 éves Európa-bajnok magyar versenyzője egyéni csúccsal, 4:09.90 perces eredménnyel ért célba.
A számot a japán Szeto Daija nyerte.
Verrasztó – aki a második legjobb idővel jutott be a döntőbe – kissé beragadt, és száz méter pillangózás után csak hatodikként fordult. Háton azonban jelentősen faragott hátrányából, a mellet már harmadikként kezdte. Ezen a résztávon a japán Szeto Daija lépett el, Verrasztó ekkor már második volt. A zárószakasz, a száz méter gyors nagy küzdelmet hozott, Verrasztó végül fantasztikus csatában megelőzte az amerikai Chase Kaliszt, és másodikként csapott célba.
“Nagyon örülök, soha nem úsztam még ilyen jól, ez a legjobb, ami ma történhetett” – nyilatkozott Verrasztó a finálét követően az M4 Sportnak. “Jól érzem magam, jól sikerült a versenyem. Ez köszönhető az új környezetnek, egész évben, minden versenyen egyre jobban úsztam, csak boldog lehetek.”
Eredmények:
férfi 400 m vegyes, világbajnok:
——————————-
Szeto Daija (Japán) 4:08.50 perc
2. VERRASZTÓ DÁVID 4:09.90
3. Chase Kalisz (Egyesült Államok) 4:10.05

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS