Vizes vb – Szombaton ismét zsinórban szurkolhatunk

Cseh László és Hosszú Katinka révén két számban is jó eséllyel éremért ugranak medencébe a magyar úszók a kazanyi vizes világbajnokság szombati napján.kazany_logo_vb    Kettejük közül elsőként Hosszú lesz érdekelt a 200 méter hát 16.47 órakor kezdődő fináléjában: a 200 méter vegyesen hétfőn világcsúccsal diadalmaskodó úszóklasszis már a pénteki elődöntőben elérte egyik célját, és megdöntötte Egerszegi Krisztina 1991. augusztus 25. óta fennállt 2:06.62 másodperces országos csúcsát, amely 2008 februárjáig világrekord is volt. Hosszú a finálénak a legjobb idő birtokosaként vág neki.
Nem sokkal ezt követően, 17.13 órától Cseh László következik. A 29 éves magyar elképesztő formában versenyez a tatár fővárosban: 200 méter pillangón arany-, 50-en bronzérmet nyert, a 100 méter előfutamában pedig már országos rekordot állított fel, majd a pénteki elődöntőben 51.03 másodperccel – holtversenyben – a legjobb időeredménnyel rukkolt elő. Cseh két évvel ezelőtt Barcelonában vb-második volt ebben a számban a dél-afrikai Chad le Clos mögött.
Női 800 méter gyorson 17.55 órától Kapás Boglárka ugrik a medencébe, az 1500 méteren nagyszerű országos csúccsal bronzérmes magyar versenyző a nyolcadik helyről várja a futamot.
A délelőtti előfutamokban a sprintszámokon lesz a hangsúly, elsőként Jakabos Zsuzsanna áll rajtkőre 50 méter gyorson, majd Balog Gábor következik 50 méter háton. Őt Sztankovics Anna követi 50 méter mellen, majd 1500 méter gyorson Gyurta Gergely indul.
A férfi vízilabda-válogatott utolsó mérkőzésén az ötödik helyért – a két évvel ezelőtti barcelonai finálé “visszavágóján” – a montenegróiakkal találkozik 14.30 órától.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS