Vizes vb – Cseh László a pekingihez hasonlította mostani szereplését

Pályafutása egyik legjobb versenyeként gondol a kazanyi vizes világbajnokságra Cseh László, aki szombaton a tatár fővárosban megszerezte harmadik érmét is azzal, hogy 100 méter pillangón másodikként csapott célba.

Kazany, 2015. augusztus 8. Az ezüstérmes Cseh László a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án. MTI Fotó: Kovács Anikó

Kazany, 2015. augusztus 8.
Az ezüstérmes Cseh László a 100 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 8-án.
MTI Fotó: Kovács Anikó

“Örülök az ezüstéremnek, persze jobban örültem volna az aranynak, de Chad Le Clos most sokkal jobb volt, mint én. Picit ezen a száz méteren javulni kell még, nem teljesen úgy állt össze, ahogyan azt elgondoltam” – mondta önkritikusan teljesítményéről Cseh, aki 200 méter pillangón arany-, 50 méteren pedig bronzérmet nyert az elmúlt napokban.
“Ebben az úszásban jó volt nagyon sok minden, de nem éreztem tökéletesnek, voltak benne üres járatok, van még mit javítani, és tudom is, hogy hol lehet” – tette hozzá a 29 éves Cseh, aki immáron 12 világbajnoki érem büszke tulajdonosa, ráadásul ez a hetedik vb-je, ahonnan nem tér haza üres kézzel.
“Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt értem és támogatott, a családomnak, az edzőmnek, az egri és a törökbálinti önkormányzatnak. Ha arra gondolok, hogy tíz évvel ezelőtt értem el ilyen eredményeket, ez a mostani minden várakozásomat felülmúlta” – nyilatkozta a klasszis úszó, aki az MTI érdeklődésére, hogy hová is helyezné el a kazanyi világbajnokságot a pályafutásában, azt mondta: “nagyon szoros lenne a verseny és nagyjából a pekingi olimpiával helyezném azonos szintre”.
A 2008-as pekingi olimpia volt Cseh karrierjének egyik legkiemelkedőbb állomása. A kínai fővárosban 400 és 200 méter vegyesen, valamint 200 méter pillangón egyformán Európa-csúccsal lett ezüstérmes az amerikai Michael Phelps mögött.
Cseh László hozzátette, még egy fontos feladat előtt áll Kazanyban: a vasárnapi zárónapon a 4×100 méteres vegyesváltóval szeretnének bejutni a döntőbe.

 


Forrás: www.xlsport.hu – RSS