Több mint száz sportág a hétvégi Nagy Sportágválasztón

image

Pénteken és szombaton 16. alkalommal rendezik meg a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban a Budapesti Nagy Sportágválasztót, melynek keretében 107 sportágat próbálhatnak ki az érdeklődők.
    Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Koós-Lukács Tímea kommunikációs igazgató elmondta, az olimpiai és nem olimpiai sportágak kiválasztásában edzők és szakemberek segítenek, így mindenki megtalálhatja a saját maga számára legmegfelelőbbet.
    Az ingyenesen látogatható sportágválasztóra két nap alatt húszezer sportolni vágyót várnak, köztük 130 oktatási intézményből 9000 gyermeket. Ők olyan sportágakkal is megismerkedhetnek, amelyekre a hétköznapokban nem lenne lehetőségük, ilyen például a több labdajáték szabályait magába foglaló kronum vagy a víz alatti hoki.
    Gáborné Haáz Andrea, az Új Európa Alapítvány ügyvezetője elmondta, a MOL tehetségkutató programja tíz év alatt több mint háromezer fiatal sportolót támogatott eszközök beszerzésével. A Nagy Sportágválasztóra külön készültek, a “Családom a szponzorom” pályázat díját Vajda Attila olimpiai bajnok kenus adja majd át.
    Decker Ádám világbajnok vízilabdázó a Kiss Gergely és Nagy Viktor olimpiai bajnok társaival közösen működtetett sportakadémia nevében arra hívta fel a figyelmet, hogy a gyerekeket sok elterelő körülmény éri, melyek a sportról vonják el a figyelmet. “Fontos, hogy megszeressék ezt a közeget, mert a sport egy nagyon jól szocializáló, nevelő eszköz”. – tette hozzá.
    Az eseményen a látogatók jelenlegi és korábbi kiváló sportolókkal találkozhatnak, jelen lesz többek között Balzsay Károly, Kiss Gergely, Cseh László, Mészöly Kálmán, Mohamed Aida, Kökény Roland, Béres Alexadra, valamint a Rippel-fivérek.
    A Nagy Sportágválasztón debütál egy új mobiluszoda és egy ütéserőmérő készülék is. A sportágak kipróbálása mellett különböző programok várják az érdeklődőket, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szórakoztató játékokkal, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pedig mesesarokkal fogadja a gyerekeket.

Hozzászólás írása

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .