Péntektől kajak-kenu vk-verseny Portugáliában, szombaton válogató Szolnokon

image

Péntektől kajak-kenu vk-verseny Portugáliában, szombaton válogató Szolnokon

    Utóbbi versenyen az ifjúsági és U23-as rangsoroló programjába ágyazva szombaton bonyolítják le a férfi kajak kettesek 1000 méteres válogatójának első fordulóját, amely közvetlenül vagy közvetve az idei világbajnoki indulóról dönt. A kiírás szerint a szolnoki győztes és második helyezett egység a jövő hét végén részt vesz a duisburgi vk-viadalon, s ott dönti el véglegesen, hogy ki indulhat majd augusztusban, a milánói, olimpiai kvalifikációs vb-n. A szombati versenyben délelőtt bonyolítják le az elő- és középfutamokat, a döntőre pedig 16.27 órától kerül sor.  
    A 2013-as Európa-bajnokság helyszínén, Montemor-o-Velhóban az idei vk-sorozat első versenyére kerül sor, ezen 18 fős csapat képviseli a magyar színeket. A viadal a hazai válogatók előtt versenyzési lehetőséget kínál az érintetteknek.   
     A portugáliai vk magyar indulói:
    férfiak:
K-1 200 m: Dudás Miklós
K-2 200 m: Molnár Péter, Tótka Sándor; Dudás, Balaska Márk
C-1 200 m: Nagy Péter, Hajdu Jonatán
C-1 500 m: Vajda Attila
C-1 1000 m: Vajda 
C-2 500 m: Petkó András, Forgó Christopher
C-2 1000 m: Petkó, Forgó
    nők:
K-1 200 m: Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta
K-1 500 m: Fazekas-Zur, Kárász Anna
K-1 1000 m: Fazekas-Zur
K-2 500 m: Kárász, Vad; Szilágyi Anett, Simán Fanni
K-4 500 m: Horváth Alexandra, Malcsiner Eszter, Katrinecz Rita, Szabó Ágnes

Hozzászólás írása

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .