Pechstein 45 évesen is száguld

A németek olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónője egyszerűen feltartóztathatatlan. Az extraklasszis hétfőre virradóra Calgaryben a tömegstart-versenyben megszerezte pályafutása 34. Világ Kupa győzelmét. A 45 éves sportolónő már két hete is nagy feltűnést keltett, akkor a norvégiai VK-futamon győzött 5000 méteren.

Ez szinte hihetetlen – mondta érthetően boldogan a kanadai siker után  Claudia Pechstein. – Talán még a történelemkönyvekbe is bekerülök, óriási önbizalmat ad minden egyes győzelem.

Claudia  a Calgaryben kivívott első helyével szinte biztos, hogy jogot szerzett a februári Téli Olimpián való indulásra, ahol a tömeges rajttal indított versenyszám először szerepel az Ötkarikás műsoron.

(A képen középen, cowboy-kalapban Pechstein)

T.G.

 

Forrás: www.xlsport.hu – RSS

Hozzászólás írása

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .