Közös ösztöndíjprogramot indít az MLSZ és az MSÚSZ

image

Közös ösztöndíjprogramot indít a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ), amellyel elsősorban fiatal, tehetséges újságírók műveinek megszületését szeretné támogatni.

    A sportújságírás világnapján, július 2-án megszületett megállapodásról csütörtökön kiadott közös közlemény szerint ezzel párhuzamosan – a Csillag Imre Ösztöndíjprogram részeként – anyagilag támogatják a sportsajtót a magyar vonatkozású futballesemények külföldi tudósításában. Már lehet is pályázni az egyszerre legfeljebb 200 ezer forint összegű támogatásra, amelynél előnyt élveznek a pályakezdők, az önrészt vállaló szerkesztőségek és a minél ötletesebb, minél sokrétűbb műfaji és tartalmi megvalósítást ígérő pályázatok. 
    Az MLSZ és az MSÚSZ megegyezése értelmében a futballszövetség ötmillió forintot biztosít a program első évében tudósítások támogatására, azután a felek összesítik a tapasztalatokat. A rengeteget utazó, kilencvenéves koráig aktív egykori sportoló, tudósító, menedzser Csillag Imre nevét viselő programot a sportújságíró-szövetség szeretné más sportágakra is kiterjeszteni, ha sikerül más forrásokból támogatáshoz jutnia a kezdeményezésnek. 
    A pályázatokat háromtagú bizottság bírálja el, amelybe az MLSZ Dinnyés Mártont, a kommunikációs osztály vezetőjét, az MSÚSZ Dénes Tamás titkárt és Szöllősi György elnököt delegálja. Egy szerkesztőség évente többször is pályázhat, de egyazon újságíró évente csak egyszer juthat támogatáshoz. A programhoz kapott támogatást az MSÚSZ vidéki események alkalmával médiabusz szervezésére vagy más, egyszerre több sajtóorgánum munkáját is megkönnyítő akciókra is felhasználhatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .