Európa Liga – Az FTC önmérsékletet kér szurkolóitól

image

A Ferencváros arra kéri szurkolóit, hogy a további büntetések elkerülése érdekében a csütörtöki, zárt kapus labdarúgó Európa Liga-selejtező idején ne mutassanak “semmilyen aktivitást” a Groupama Aréna 250 méteres körzetében.

    Az FTC-nek a Rijeka elleni tavalyi EL-összecsapáson történt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt kell a holland Go Ahead Eagles elleni visszavágót üres lelátók előtt lejátszania, s a zöld-fehér klub vezetői szeretnék elkerülni az újabb szankciókat.
    “Arra kérünk minden igaz Fradistát, hogy a 2015. július 9-én, csütörtökön este sorra kerülő Európa Liga-visszavágó mérkőzés időpontjában, azt megelőző és követő órákban a stadiontól számított 250 méteres körön belül semmilyen aktivitást ne mutasson” – áll a klub szerdai közleményében, melyben a csapat vezetői felhívják a figyelmet: tisztában vannak azzal, hogy a legtöbb szurkoló segíteni akar a stadionba behallatszó buzdítással, ám az európai szövetség akkor is büntethet, ha a lelátók üresek, de a stadion környezetében a mérkőzés előtt, alatt vagy után bármilyen, akár a legkisebb rendbontás is történik.
    “Amennyiben pedig az európai szövetség újra rasszista, kirekesztő, politikai vagy más népeket, nemzeteket, felekezeteket sértő megnyilvánulásokat, náci vagy ahhoz hasonló karlendítést tapasztal, akkor a következő büntetési tétel minimum 2 zárt kapus mérkőzés, és akár több 100 ezer eurós bírság, illetőleg a mérkőzés végeredménye holland ellenfelünk javára történő megállapítása, de a büntetés lehet az Európa Liga sorozatból történő kizárás is” – olvasható a közleményben.
    A Ferencváros a múlt héten 1-1-es döntetlent játszott a legutóbbi szezonban az élvonalból kiesett holland csapattal az EL-selejtező 1. fordulójában, így kedvező helyzetből várja a csütörtökön 20.30 órakor kezdődő mérkőzést.

Hozzászólás írása

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .