A 3×3-as U18-as kosárlabda-vb Debrecen 37. világversenye lesz

image

A csütörtöktől vasárnapig tartó 3×3-as U18-as kosárlabda-világbajnokság a 37. világverseny lesz, amelyet Debrecenben bonyolítanak le.

    Széles Diána alpolgármester, aki maga is kosárlabdázott, a vb-t felvezető szerdai sajtótájékoztatón úgy vélte, nézőcsalogató rendezvény lesz a vb, amelyet gyönyörű környezetben, a Nagytemplom előtti Kossuth téren rendeznek majd. Széles Diána kiemelte a verseny turizmusban betöltött szerepét, ugyanis 11 ezer vendégéjszakát jelent a városnak.     Julien Debove, a nemzetközi szövetség (FIBA) 3×3-as szakágának kommunikációs igazgatója nagyra értékelte a helyszínt, szerinte a Kossuth tér, háttérben a Nagytemplommal, csodálatos látványt nyújt sportolóknak és közönségnek egyaránt.     Az ifjúsági világbajnokság történetéről kiderült: 2011-ben rendezték meg először, s azt szeretnék elérni, hogy 2020-ra olimpiai sportág legyen a 3×3-as kosárlabda. Az idei vb-t Izrael rendezte volna, ám a térségben zajló konfliktusok miatt Tunéziába tették át a tornát. Az észak-afrikai ország végül lemondott a rendezésről, így került Magyarországra, illetve Debrecenbe a vb.     Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabda Szövetség főtitkára a fiatal sportágról elmondta, igen népszerű az ifjúság körében. Hárman játszanak másik három játékos ellen, fél pályán, egy palánkra, 12 másodperces támadóidővel, a játékidő pedig tíz perc.     A vb-n 34 ország 24-24 női és férfi csapata vesz részt. A mérkőzések 15.30-kor kezdődnek, kivéve a szombatot, amikor a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntő miatt 13.30-kor lesznek az első meccsek.     A Debrecen főterén kialakított négy pályán zajló mérkőzések ingyenesen látogathatók.
    A sajtótájékoztatón jelenlévő Aho Nina Daniella, a tavalyi ifjúsági olimpián negyedik magyar válogatott tagja elmondta: a mostani versenytől aranyérmet, de legalábbis dobogós helyezést vár csapata számára.

Hozzászólás írása

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .