7000 labda pattoghat asztalitenisz-világbajnokságon

Az asztalitenisz világbajnokság közel hetven év után tér vissza Magyarországra. Oda, ahonnan nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a sportág első egyeduralkodói származnak. Barna Viktor és Mednyánszky Mária után Póta Georgina és Majoros Bence lehet jövőbeni sikereink kulcsa.

 

Több mint 500 millió szurkoló TV-n keresztül, valamint közel 50 ezer néző a helyszínen izgulhatja végig 2019 legnagyobb pingpong eseményének izgalmait. A vb méreteit hűen tükrözi az 1561 akkreditált résztvevő, akik összesen 141 országot képviselhetnek Budapesten április 21 és 28 között a Hungexpón.

A pingpong a folyamatos fejlődés mellett, a digitális elvárásoknak is szeretne megfelelni. A közvetítést emiatt 56 kamerával készítik és még egy különleges úgynevezett „beauty cam-et” és elhelyeznek a szervezők a Citadellán, mellyel fővárosunk legszebb részeit lehet majd élőben megjeleníteni. Tízezer méter kábel a technikának, 1000 lámpa a nézőknek, 68 asztal, majdnem 7000 labda az 579 versenyzőnek segít majd, hogy a kiosztható 32 érem egyikét megszerezze.

A vb-re 147 bíró érkezik. A versenynapok gördülékeny lebonyolítását 350 önkéntes segíti, a televíziós közvetítések, a világító berendezések és a különféle elektronikus berendezésekhez összesen 10.000 méternyi kábelt használnak fel a Hungexpón. TV-k mellett, több mint 300 fotóst és újságírót vár a szervező bizottság, de a nyolcnapos rendezvény nem csupán a pingpong szerelmeseinek szól. A jegyárak kialakításánál fontos szempont volt, hogy egy teljes család is meg tudja fizetni a belépőket, ahogy a diákoknak, valamint a nyugdíjasoknak is külön kedvezményeket biztosítottak a szervezők. A január 7-én kezdődött jegyértékesítés pedig felülmúlta az előzetes várakozásokat. A bérletek 90 százaléka már egy hét után elfogyott, nem beszélve a döntők napjairól.

Pingpong-csaták mellett számos kísérőrendezvénnyel készülnek a szervezők, ahol a tervek szerint a sportágat szerető hírességek és más sportágak képviselői, valamint hazánk aktív és már visszavonult legjobbjai egyaránt megjelennek. A közönség tagjai pedig a vb kabalájával, Pongival is találkozhatnak majd.

Az 55. Egyéni Asztalitenisz Világbajnokság ráadásul pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer-Klampár-Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben. Utoljára lesz a jelenlegi a formájában megrendezve az esemény. Ugyanis, a következő világbajnokságot már selejtezőkhöz szeretné kötni a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség, az ITTF.

A 2019-es LIEBHERR Asztalitenisz Világbajnokságot április 21 és 28 között rendezik a Hungexpo területén.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .